martes, 26 de septiembre de 2017

Camps de concentració: Ravensbrück

Els camps de concentració són llocs de confinament. En aquests hi tancaven polítics, presoners de guerra, grups religiosos, homosexuals, etc. Dins del que són els camps de concentració, els més coneguts varen ser els nazis, on exterminaven sense pietat a les persones (la majoria jueus).

Jo em centraré més en un sol camp de concentració, el de Ravensbrück, un camp de concentracó nazi situat prop de Füstenberg (Mecklenburg). Aquest camp era exclusiu per a dones. La zona era pantanosa, però ben comunicada amb la capital, cosa que els hi facilitava la seva tasca: explotar i exterminar.

El camp va estar en funcionament des del 15 de maig de 1939 fins al 1945. Allà s'hi van registrar 132 mil dones i nens i 20 mil homes, dels quals, van morir més de 92 mil. Una d'aquestes dones, Neus Català, va néixer a Catalunya. La Neus va ser testimoni de les crueltats viscudes a Ravensbrück, i avui en dia ens ho pot explicar.

Sobre les construccions es sap que hi havia un gran edifici amb dutxes i cuines, despatxos per a la gent de seguretat i vigilants, calabossos, el crematori amb xemeneia i cambres de gas.


Resultado de imagen de Ravensbrück
Ravensbrück

Resultado de imagen de camara de gas
Cambres de gas

Resultado de imagen de Neus Català
Neus Català

1 comentario: